Tether Records 100% Stijging van het verkeer tijdens H1 van 2020

Stabiele munten kwamen als een redder voor degenen die vreesden voor het vluchtige karakter van cryptokringen. Terwijl het marktplafond voor stablecoins aanzienlijk is toegenomen, is het handelsvolume van deze activa in het tweede kwartaal van 2020 ingestort.

Top 5 Stablecoins Rekening Voor 48,3% Stijging van de Market Cap

De crypto-industrie heeft in de loop der jaren een immense aantrekkingskracht uitgeoefend en is ook geadopteerd. Individuen over de hele wereld hebben in grote aantallen geïnvesteerd of zich in de crypto-verse gewaagd. Sommigen blijven echter nog steeds sceptisch over het betreden van het veld, onder verwijzing naar het vluchtige karakter van cryptokristallen. Stabiele munten kwamen als een sprankje hoop voor degenen die zich zorgen maakten over de extreme volatiliteit van cryptocurrencies.

Stabelmunten zijn in de loop der tijd immens populair geworden. CoinGecko’s laatste kwartaalrapport onderzoekt de vooruitgang op het gebied van stablecoins in het tweede kwartaal van 2020. Volgens het rapport zijn de top vijf van de stabelmunten, waaronder USDT, USDC, PAX, TUSD en BUSD, goed voor $3,65 miljard aan marktkapitalisatie. Dit was naar verluidt een stijging van 48,3 procent sinds het eerste kwartaal. Deze stijging werd vooral gevoed door de grootste stabelmunt, Tether [USDT], aangezien deze een stijging van 54 procent registreerde met een toevoeging van 3,38 miljard dollar.

De USDC bleef niet ver achter, want de waarde van de stalmunt steeg met 293 miljoen dollar, een stijging van 42 procent sinds het laatste kwartaal.

Hoewel de marktcap van de stablecoins aanzienlijk toenam, was het handelsvolume van deze activa ingestort. In het rapport werd de mogelijke reden hiervoor verder uitgewerkt en vermeld,

„Dit kan het gevolg zijn van het feit dat beleggers op zoek zijn naar een veilige haven en gebruik maken van stabiele munten voor niet-handelsgerelateerde activiteiten zoals staking/DeFi“.

Dit was ook het geval met andere cryptocurrencies. Bijna 73 procent van de bestaande Bitcoins was inactief sinds 2019. Dit sentiment suggereert dat deze HODL-ers wachtten op een dreigende stierenloop.

Bovendien had de snelheid van de stablecoins ook een daling laten zien. Stablecoins hadden naar verluidt gedurende de eerste twee maanden van het tweede kwartaal een soepele beweging gezien. Echter, na medio mei, toen de prijs van Bitcoin Code stabiel was, daalde de snelheid van de stablecoins. Dit zou ook een teken zijn van de community HODL-ing in plaats van de handel.

Tether Scores Groot

Tether is de grootste stalmeester in de crypto-verse. De munt versloeg zelfs prominente cryptocurrency XRP en nam zijn plaats in als derde grootste crypto-activum. De marktcap van de stablecoin is zo dicht bij het raken van $10 miljard. Op het moment van schrijven was de marktkapitalisatie van USDT $9,2 miljard.

Bovendien werd in het rapport gesuggereerd dat de circulatie van de stablecoin in de eerste helft van 2020 met 100 procent was gestegen van 4,7 miljard naar 9,6 miljard dollar.