Koreaanse Toeristische Hotspot-Mandaten Gebruik van COVID-19 Blockchain App

Zuid-Koreaans toeristisch eiland probeert open en veilig te blijven met blockchain technologie.

Jeju Island, een zuidelijk eiland in Zuid-Korea, is een van de meest populaire toeristische bestemmingen voor Koreanen en heeft ongeveer 15 miljoen bezoekers per jaar.

Het vereist nu dat deze bezoekers gebruik maken van een gedecentraliseerde identiteit (DID) blockchain technologie gebaseerde app die beweert dat het privé, veilige COVID-19 contact tracering biedt. Een 19 Augustus aankondiging zei dat de Provincie Jeju een overeenkomst met Zuid-Koreaans blokketenbedrijf ICONLOOP had bereikt om het systeem te introduceren.

Vanaf deze week moeten bezoekers de mobiele app van Zzeung downloaden wanneer ze op het eiland aankomen en hun identiteit verifiëren met behulp van een Koreaanse telecommunicatiedienst. Via een openbaar blokketennetwerk zal een verifieerbaar legitimatiebewijs aan de achterkant worden uitgegeven om te garanderen dat er geen vervalsing of geknoei met informatie plaatsvindt.

Zzeung is door de Koreaanse financiële dienstencommissie aangewezen als een innovatieve financiële dienst („MyID“) als erkenning voor het gemak en de veiligheid ervan. Jeju wordt ook wel ‚Bit Island‘ genoemd vanwege de omarming van de technologie, met name de blokketen.

Privacy gegarandeerd (totdat een zaak wordt ontdekt)

Bezoekers moeten een vingerafdrukauthenticatie of een pincode instellen die wordt opgeslagen in een privaat blokketennetwerk. De persoonlijke identificatiegegevens van elke bezoeker en de gegevens over de plaats van het bezoek worden gescheiden om de persoonlijke privacy te waarborgen. De gegevens worden privé gehouden, tenzij een COVID-19 geval wordt ontdekt.

Naast het recente pilotprogramma van ICONLOOP en Jeju Island zal de operatie later deze maand worden uitgebreid met meer dan 50 particuliere bedrijven. Tae-bong Lim, Directeur van Gezondheid en Welzijn van Jeju Zelfbesturende Provincie zei:

„Door dit nieuwe besmettelijke ziektepreventiesysteem, zal Jeju Eiland herboren kunnen worden als een veilige en representatieve toeristische bestemming in Korea.“